top of page
Het principe

Stel, je hebt al een paar dagen pijn in je nek. Dan is het logisch dat je iemand naar je nek laat kijken omdat er iets 'mis' mee is. Als osteopaat ga ik er echter niet van uit dat het probleem zich in jouw nek bevindt. Ik interpreteer jouw pijn als een signaal dat aangeeft dat er érgens in je lichaam iets gaande is waardoor jouw nek overbelast wordt. Het is dus mijn taak om uit te zoeken hoe jouw lichaam functioneert en waar een storend element zit dat voor nekpijn zorgt.

Om de oorsprong van je klacht op te sporen, gebruik ik een reeks tests die de beweeglijkheid van je lichaam evolueren. Kan je bekken vlot naar beide kanten draaien? Voelt je buik soepel aan of is er pijn wanneer ik op een bepaald punt druk? Zit er een blokkade in de wervelkolom of spanning op die nekspieren? Enzovoort. 

Aan de hand van de feedback die je lichaam geeft, krijg ik een overzicht van hoe jouw lichaam werkt; van waar er spanning zit en hoe je lichaam daarop reageert. Je nek compenseert misschien voor een gebrek aan beweging in de bovenrug. Als dit leidt tot pijn of overbelasting, dan moet er dus ook naar die bovenrug gekeken worden.

4826-min_edited.jpg
Life is movement. The more life there is, the more flexibility there is.
The more fluid you are, the more you are alive.

A Desjardins

29680857_10155695416147217_620147698_o_e
De behandeling

De behandeling is er om je lichaam nieuwe mogelijkheden aan te reiken. Als er ergens spanning optreedt, kan het lichaam zich daar wel aan aanpassen, maar het kan de spanning zelf niet altijd wegnemen. Dan is een beetje hulp van buitenaf nodig. 

Met osteopathische technieken breng ik jouw lichaam terug in optimale beweging. Ik besteed hierbij aandacht aan de spieren en gewrichten, maar ook aan de organen die in een web van bindweefsel liggen en een grote invloed hebben op onze houding.

Technieken wordt afgesteld op je lichaam en de spanningen waar ik op werk. Behandelingen kunnen onderling dus verschillen, maar worden getypeerd door een zachte aanpak met een diepe werking.

Klachten

Rugpijn - lumbago, artrose, rugblokkades, hernia discalis

Nekpijn - torticollis, nekblokkades, whiplash, uitstralende pijn schouder

Ledematen - kniepijn en enkelpijn, frozen shoulder, PSH, elleboogpijn, ingeklemde zenuwen (vb. carpal tunnel), onstekingsverschijnselen (vb - tenniselleboog, golfeselleboog)

Hoofdpijn - migraine, spanningshoofdpijn, pijn aan het kaakgewricht, chronische sinusklachten, duizeligheid, oorsuizingen

Sportletsels - tendinitis, spierkrampen, spierscheuren

Organen - moeizame spijsvertering, oprispingen, maagpijn, buikkrampen


Bron: www.osteopathie.be

*Enkele klachten waarbij osteopathie kan helpen

bottom of page