top of page
Over Liesbet

Het is mijn missie om mensen in bewuste verbinding te brengen met hun lichaam. In een wereld waar we onze aandacht vaak buiten onszelf richten, wil ik mensen laten voelen wat zich in ons lichaam afspeelt.

Elk lichaam vertelt namelijk een verhaal. En het is mijn werk om via de gewaarwordingen onder mijn handen naar die verhalen te luisteren en ermee aan de slag te gaan.

Ten eerste om te vertalen wat het lichaam vertelt; waar het blokkeert en waar het om vraagt, zodat we haar reacties beter leren begrijpen. 
 
Ten tweede om met osteopathische technieken het lichaam te helpen de balans te hervinden, zodat mensen zich vrijer voelen na een behandeling. Zodat het lichaam een comfortabele plek kan zijn, een plek van waaruit je ten volle kunt leven.

Photo%2520from%2520Liesbet_edited_edited
DSCF4872.jpg

Naast het behandelen van volwassenen, heb ik mij de laatste jaren ook toegespitst op osteopathie voor baby's en jonge kinderen. Ik vind het fantastisch om met die pure zieltjes aan het werk te gaan. Zij voelen zo veel (zowel in hun lichaam als daarbuiten) en en het is fijn om tijdens een behandeling even met ze mee te voelen en de spanningen in hun lichaampje weg te nemen. 

Tijdens mijn opleiding heb ik gedurende 1 jaar wekelijkse stage gelopen in een osteopathie praktijk voor baby's en kinderen, wat een heel goede leerschool was. Sindsdien blijf ik me bijscholen aan de hand van cursussen en relevante lectuur.
 

Mijn weg naar osteopathie

Dat ik osteopaat zou worden, speelde al sinds mijn vroege tienerjaren ergens in mijn hoofd. Ik ben als kind een paar keer bij een osteopaat geweest en ik vond het fascinerend - bijna magisch zelfs - dat handen zo gebruikt kunnen worden dat ze de werking van het lichaam beïnvloeden. Die eenvoud, die puurheid trok mij aan.

Chasing the dream, ging ik na het middelbaar osteopathie studeren in Maidstone (UK). Na vier jaar alles geven en met mijn master diploma op zak, besloot ik nog wat in Engeland te blijven om er ervaring op te doen. Ik ging van start in een groepspraktijk en werd assistent aan de European School of Osteopathy (ESO). Gebeten om mijn passie voor osteopathie door te geven, volgde ik ook een postgraduaat tot docent. 

Sinds 2018 woon ik terug in België en ben ik een praktijk gestart in Brugge. Daarnaast geef ik af en toe nog les tijdens weekend seminars die me naar Rusland of Denemarken brengen en soms eens terug naar het goeie oude Engeland... 

19944531_720461094745039_156776083262874
IMG-20190625-WA0030_edited.jpg
bottom of page